Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Οι Ρωσία ξεσηκώνεται, «τείχος προστασίας» στους χριστιανούς όλου του Κόσμου

Οι συνεχόμενες και απροκάλυπτες διώξεις, δολοφονίες απαγωγές, ομαδικές εκτελέσεις Χριστιανών ανά τον κόσμο έχουν γίνει ορατές από όλους τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Ειδικά στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην Αφρική, αυτές οι διώξεις έχουν λάβει χαρακτήρα «μαζικών δολοφονιών-εκτοπίσεων». Πρόσφατα παρακλάδι της Αλ-Κάιντα του Μαγκρέμπ η περιβόητη Αλ Σαμπάμπ, εκτέλεσε πρόσφατα 149 αθώους φοιτητές. Υπενθυμίζουμε στο pentapostagma.gr, τα πραγματικά γεγονότα παρότι η είδηση δεν μεταφέρθηκε όπως «έπρεπε» από πολλά ελληνικά ΜΜΕ .
Οι ένοπλοι της Αλ Σαμπάμπ εισέβαλαν σε Πανεπιστήμιο στην Κένυα τα ξημερώματα της Πέμπτης  και ξεχώρισαν τους φοιτητές, αφήνοντας ελεύθερους τους μουσουλμάνους και κρατώντας ομήρους τους χριστιανούς. Τους οποίους στην συνέχεια εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Αν και αναφέρθηκε ότι η παρέμβαση των αιμοσταγών δολοφόνων, έγινε λόγω της αποστολής 20.000 Κενυατών στρατιωτών στην Σομαλία, στην ουσία αυτούς που ήθελαν  να «εξοντώσουν» οι ισλαμιστές αντάρτες, ήταν Χριστιανούς φοιτητές.       
  
Μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο, παρεμβαίνει για πρώτη  φορά δυναμικά η  Ρωσία. Η υπόλοιπη χριστιανική Ευρώπη, ο Πάπας και «λοιποί» (προτεστάντες, κά), απλά δεν “ακούγονται” καθόλου είναι εντελώς “εξαφανισμένοι”. Αν ήταν για οποιοδήποτε άλλο θέμα θα είχαν «ξεσηκώσει» τον κόσμο, αλλά αφού πρόκειται για χριστιανούς, «δεν φαίνεται να τους απασχολεί και πολύ».
Η Ρωσία λοιπόν, στις 3 Απριλίου 2015, έθεσε για πρώτη  φορά το θέμα της μαζικής εξόντωσης των χριστιανών στα  Ηνωμένα Έθνη, με κατεπείγον αίτημα « για την προστασία του χριστιανικού πληθυσμού», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Αυτή η ερώτηση (σχετικά με τις διώξεις των χριστιανών), θα πρέπει να αφυπνίσει συνειδήσεις. Πράγματι, την υποβάλαμε  σε  συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΟΗΕ) και η  δήλωση αυτή,  υπεγράφη από 65 χώρες, συμπεριλαμβανομένων, του Λιβάνου  του κράτους του Βατικανού, και της  Αρμενίας »,  είπε ο Λαβρόφ, απαντώντας σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου σχετικά με την πιθανή υποστήριξη της  ρωσικής πρωτοβουλίας για την προστασία των χριστιανών υπό το φως της κατάστασης στην Κένυα, αναφέρει η ρωσική χριστιανική ιστοσελίδα religare.ru.
Θεωρούμε ότι και η Ελλάδα υπέγραψε την πρόταση αυτή.
«Αυτό το θέμα θα  ρυθμιστεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ, και θα πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια σειρά άλλων παραγόντων που συμμετέχουν, για την απαλοιφή των διακρίσεων με βάση την θρησκεία»,  δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.
Σύμφωνα με ανάλωση στο pentapostagma.gr, η κατάσταση αυτή όμως μπορεί να αλλάξει πραγματικά ΜΟΝΟ με την δημιουργία ενός χριστιανικού στρατού . Μίας δύναμης Ταχείας επεμβάσεως από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ρωσία, η Σερβία, η Αρμενία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Αιθιοπία κά,  η οποία θα παρεμβαίνει  όπου υπάρχει ανάγκη με πολλούς και  διαφορετικούς τρόπους.
Αν ξενίζει η πρόταση υπενθυμίζουμε την δημιουργία του  αποκαλούμενου Αραβικού ΝΑΤΟ, το οποίο θα δημιουργήσει μια δύναμη ταχείας επεμβάσεως 70-80000 στρατιωτών (Υπο την εποπτεία του σουνιτικού βασιλείου της Σ.Αραβίας), και  οι οποίοι ανήκουν  σε χώρες αποκλειστικά του σουνιτικού Ισλάμ. Μιλάμε για μία ακραιφνή θρησκευτική στρατιωτική δύναμη η οποία ήδη μάχεται τους Σιίτες στην Υεμένη, οι οποίοι υποστηρίζονται  από το Ιράν των Αγιατολάδων.
Η Ρωσία και οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης (οι περισσότερες από τις σλαβικές χώρες, το ελληνικό κράτος, η Ρουμανία, η Γεωργία, η Αρμενία, η Βουλγαρία, η Σερβία) ανήκουν στον μεταβυζαντινό πολιτιστικό  χώρο, και υπάρχει έντονο θρησκευτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, για την δημιουργία ακόμη και μιας «ορθόδοξης χριστιανικής δύναμης», σε περίπτωση διαφωνίας με την δύση .
Οι «καθολικοί» ελέγχονται πλήρως από την Δύση,  ενώ τα γεω-οικονομικά συμφέροντα τους  βρίσκονται  στην Ανατολή. Η επιτυχία όμως των σχεδίων  για την ολοκλήρωση και  ένταξη της Ρωσίας στην Ευρασία,  χρειάζονται  δημογραφικά τους πόρους που μπορούν να ληφθούν μόνο  από πνευματικά  και πολιτιστικά παρόμοιες χώρες  και λαούς, και σίγουρα όχι από τους μουσουλμανικούς λαούς και τους λαούς του Κομφούκιου  στην Ανατολή, έγραφε σε άρθρο του ο Α. Popov, ερευνητής στο Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών.
Υποψιαζόμαστε ότι μια πιθανή παγκόσμια πολεμική σύγκρουση θα έχει έντονο θρησκευτικό  χαρακτήρα, και θα είναι πιθανότατα  μεταξύ του ισλαμισμού και του χριστιανισμού. όσο και αν κάποιοι τεχνηέντως αποφεύγουν να το πουν, αυτή είναι η ωμή αλήθεια.   
Η Ρωσία σήμερα έχει τη δυνατότητα να οικοδομήσει  μια νέα γραμμή άμυνας και, ταυτόχρονα, να δημιουργήσει μια νέα μεγάλη αγορά στα δυτικά και νότια-δυτικά σύνορα της, στην αποκαλούμενη «μεταβυζαντινή περιοχή». Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως την διάλυση της Ευρασίας προς τα ανατολάς , ( Κίνα). Δύο διαφορετικές κατευθύνσεις μπορούν να αναπτυχθούν παράλληλα, συμπληρώνοντας η μία την άλλη.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου